Newcastle Speciál – PF 2018

Napsal ,

Ze srdce Vám přejeme Úspěšný start do nového roku 2018,

 

foto: Owen Humphreys/PA Wire/chroniclelive.co.uk

 

Rok 2017 se pomalu blíží ke svému konci a jako fanoušek Newcastlu mám smíšené pocity, které se lámaly mezi sezónami. Ale popořadě. V Championship jsme si vedli hodně solidně, poté přišlo zaváhání, balancování pod mistrovským flekem s následným uvolněním napěchované euforie po posledním zápase (ze těch pět minut čekání jsem zestárl o pět let…)). Mohl jsem v klidu dojít do hospody a všem těm fans říkat, že jsme mistři, i když druholigoví. Očekávání na přestupovém trhu byla i díky velkohubým prohlášením Ashleye velká, ale “skutek utek”. Dle mého se kádr nepodařilo vhodně doplnit, na co teď doplácíme. Navíc mi začíná smrdět ta španělská kolonie a to poté, co jsme se zbavili té francouzské. Ale hlavu nevěším, zlepší se to, věřím. Klub se prodá (prosím, prosím, prosím), v lednu velké nákupy neočekávám. Ty přijdou až v létě. Z pohledem na tabulku nemohu a nechci být spokojen. Chybí nám jistota v bráně, náhrada za případně zraněného Lascellese, tvořivý záložník, ale hlavně koncák. Sice poslední, ale poslední zápasy nebyla předváděná hra tak špatná a proto věřím, že se to zlomí, body přijdou a v PL si zahrajeme i příští sezónu. No a takhle jsem zkráceně viděl rok 2017 já jako věrný fanoušek Newcastlu.

Po mé osobní stránce musím být také spokojený. Milan mě ještě nevyhodil…..:)))), v práci se daří a vánoční dárek jsme jako rodina dostaly v létě. Má drahá polovička mi z dovolené zaslala fotku s těhotenským testem…..pozitivním…:)))) Příští rok se narodí další fanoušek Newcastlu a už můžu být v klidu, po meči nevymřeme. Takže bando – k vánocům Vám přeju spousty dárečků, co jste si vysnily, vánoční pohody, žádný stres a hlavně to zdravíčko. Do nového roku vyšlápněte tou správnou nohou a ať je lepší než ten končící.“ Dannyss (redaktor)

Dvanáct měsíců roku 2017 uteklo jako voda a je čas s ním zúčtovat. V kostce by Straky mohly hodnotit rok nějak takto – Doufali jsme v zázrak a ten jak jinak nepřišel. Pouze hlad, mor a bída.

První polovina roku přinesla přetahovanou o čelo tabulky Championshipu a titul jsme doslova vyrvali za minutu dvanáct Brightonu z rukou. Oslavy a nadšení z postupu mezi elitu, přineslo i řadu prohlášení včetně toho, že klubu nechá Mika Ashley peníze za postup, i to byl určitě jeden zdůvodů proč se rozhodl španělský “stratég“ Rafa Benitez zůstat u Strak, ale jak to u Mika Ashleye bývá, byli to jen pohádky na dobrou noc. Posily nikde, nadšení pomalu začalo slábnout. Následně přišla krutá realita jménem Premier League a trápení se někde u dna tabulky. Přišli zvěsti o prodeji klubu, ale to by Newcastle nesměl vlastnit ten “dobrák“ z londýna Mike Ashley. Tudíž prodej klubu nikde…prozatím. Do nového roku Newcastle United přeji zázrak, setrvání mezi elitou a lepšího majitele.– Danny (tech. podpora, zprávař)

“Ti dva nade mnou asi řekli všechno co jsme letos mohli s Newcastlem United zažít, titul ve druhé lize, trápení v Premier League a možná lepší budoucnost s novým majitelem. Zda se to povede ukáže až čas. Moje srdce je tisíciprocentně černobílé a Newcastle United neopustím ať budeme, kde budeme. Možná jsem někdy větší kritik než by se slušelo, ale to jsem prostě já, neberu si servítky a říkám tak jak věci jsou, nikomu nechci mazat med kolem pusy. Možná mám až moc perfekcionalistický pohled na dění kolem mě, ale tak to mám vždy, v soukromém životě, ve fotbale, všude. Někdo si na můj styl zvykne, někdo ne. Přeji Vám všem to nejlepší do N(n)ového roku 2018, hlavně štěstí, zdraví a spokojenost, nikdy nevěšte hlavy, vždy se dá říci, že by mohlo být hůře, važme si toho co máme.” – MilanAdmin

Ve zkratce pár informací z města a jeho okolí …

Chystá se nová rychlostní želežniční trať z Newcastle až do Liverpoolu

Regionální politici a místní podnikatelé podpořili návrh na budoucí rychlostní železnici, která spojí Severovýchod s Leedsem, Manchesterem a Liverpoolem. Plán si vyžádá více jak 60 miliard liber v průběhu zhruba 30ti-let. Na začátku roku by měl být celý plán oficialně předložen vládě.

Na sklonku roku policie udělala v centru města razii proti drogám

Razie byla vcelku úspěšná, policie v honu na drogy třídy A (kokain, heroin, LSD atd.) uzavřela v centru města čtyři podniky House of Smith, Madame Koo, Floritas a Empress pro podezření z uschovy drog. Z noci ze 16.prosince na 17.prosince také zatkli 11 osob podezřelích z prodeje drog, po výslechu byli propuštěni a jsou vyšetřováni na svobodě. Nasledujícího dne policie ještě lapila dalších 7 osob a průběh byl podobný, tedy vyšetřováni na svobodě.

Ve středu 20.12. městský soud rozhodl o osudu uzavřených podniků. House of Smith, Madame Koo a Floritas byli odloženy do 28.12., kdy soud vynese konečný verdikt. Niméně nejhůře dopadl Empress, který byl natvrdo uzavřen na dalších 14dní od zmíněné razie, zde se asi novoroční oslava konat nebude, ostatní podniky doufají v dobrý výsledek u soudu.

Newcastle University postoupilo do druhého kola kvízové soutěže na BBC

Na BBC 2 probíhá každý rok speciální soutěž pro univerzitní týmy v kvízové soutěži BBC Two Quiz Show. V aktuálním ročníku se před kamery dostali ze severovýchodu pouze čtveřice z Newcastlu a vyřadili v prvním kole tým ze Sheffield Hallamu v poměru 140:70, jejich střet proběhl v září tohoto roku. Do druhého kola jim BBC nalosovalo tým ze southamptonské university a natáčet by se mělo 8.ledna 2018.

Na úplný závěr bychom chtěli jako celý tým webu nufccz.cz Vám našim čtenářům a přispěvatelům do komentářů pod články, poděkovat za přízeň a za Vaše řádky v komentářích. Z hlouby duše si jich vážíme. Děkujeme !

Bůch ochraňuj Královnu a Newcastle i v roce 2018

Napsat komentář