Dúbravka natrvalo

Napsal ,

Newcastle United dokončil první letní trejd, když uplatnil opci ve smlouvě se slovenským reprezentačním brankářem Martinem Dúbravkou. Cena transferu by měla být 6 milionů liber (2 za hostování a 4 trvalý odkup).

29-letý strážce tyčí se upsal Magpies do června 2022. Dúbravka přišel do klubu v lednu na hostování z pražské Sparty s možností trvalého přestupu. Gólman zapůsobil dobře, odchytal velmi dobrá utkání, hned to první byl jako ze snu, doma, silný Manchester United, několik vynikajících zákroků a výhra 1:0. O jeho oblíbenosti bylo postaráno. Rafa jej toužil podepsat natrvalo, což se nakonec povedlo. Martin odchytal na jaře 12 utkání, šest vítězných a jednu remízu, přičemž udržel 4-krát nulu.

Manažer Rafa Benítez pro nufcTV řekl: “Jsme rádi, že dnes dokončujeme trvalé podepsání Martina s Newcastlem United. Od chvíle, kdy k nám přišel ukázal fantastický postoj a skvělou pracovní etiku a samozřejmě jsme byli velmi ohromeni jeho vystoupeními na hřišti. Brankář byla jedna z klíčových pozic, které jsme potřebovali zajistit, takže je to vynikající zpráva, že jsme schopni jej podepsat na trvalo. Bylo skvělé si jej nejdříve vyzkoušet a potom se rozhodnout.”

Děkuji Stevovi Nicksonovi za to, že nás upozornil na tohoto gólmana a dal mým zaměstnancům příležitost podívat se na něj. Pro klub je to velmi dobrý obchod a nyní gratulujeme Martinovi a těšíme se, že bude s námi dlouhou dobu.”

Martin Dúbravka začal svou kariéru v MŠK Žilina, se kterou si zahrál v sezoně 2010/11 Ligu Mistrů. Poté strávil dva roky v Dánsku v klubu Esbjerg fB, než se přesunul do Čech, do Slovanu Liberec. Po 28 vystoupeních v modrobílém dresu mu vypršela smlouva a v létě roku 2017 odešel do Sparty. V lednu 2018 začala jeho anglická kariéra v černobílém dresu Newcastle United. Martin Dúbravka je také reprezentačním gólmanem Slovenska, na svém kontě má zatím deset startů.

foto zdroj: nufc.co.uk

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle United
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem

Napsat komentář