Aktuality – 4.6.2018

Napsal ,

Info z klubu

O minulém víkendu se na turnaji v Polsku na turnaji Salt Mine Cup představil náš výběr z Akademie U15. Ve skupině se mlaďákům moc nedařilo, když prohráli s Wislou Krakow 0:2. Poté shodně 1:1 hráli s Legií Waršava a Lokomotivem Kijow. Do vyřazovací fáze postupovali všichni a na naše čekal Notingham Forrest, který porazili 4:0. Stejným výsledkem si pak poradili s Polonií Waršava a ve finále si to rozdali opět s Wislou Krakow. Zápas skončil 2:2 a šlo se na penalty, kdy náš brankář Olly Marshall poslední polský pokus vykryl a mohlo se slavit vítězství. Na turnaji černo-bílé reprezentoval – Olly Marshall, Elliot Anderson, Harry Barclay, Lewis Brannen, Nathan Carlyon, Lucas de Boue, Josh Gilchrist, Josh Harrison, Robbie Hodgson, Liam Lowery, Michael Ndiweni, Joe Oliver, Piotr Banda, Kain Reed, Dylan Stephenson a Joe White. Tak snad některého z hráčů za pár let uvidíme v áčku.

Newcastle U17 se těší na letní NI Super Cup (dříve Milk Cup), který se odehraje v týdnu od 22.7. – 27.7. Bude to již sedmý start našich hráčů za sebou. V týdnu se losovali skupiny a naši si postupně zahrají s japonskou Ichifunaou, chilským Deportes Iqique a proti místnímu týmu County Down.

A-tým už zná plán letní přípravy. Ve středu 11.července odjíždí na tréninkový kemp do Carton House in Co. Kildare v Irsku. Jedná se o komplex, kde bude náš tým už potřetí, kdy se komplex může pochlubit impozantními tréninkovými plochami, tělocvičnami, posilovnou, regeneračními prostory. V posledních letech komplex navštěvují i hráči Realu Madrid, AC Milán a národní týmy Anglie a Irska. V úterý 17.července odehrajeme přátelák se St.Patrick Athletic na jejich stadionu (výkop ve 20:45). Týden na to 24.července Newcastle pojede na stadion KCOM, který je domovským stánkem Hull City (19:45). Dalším zápasem se bude oslavovat 125 let klubu a 28.července poletí NUFC na stadion Dragao, kde se střetne s místním FC Porto (čas výkopu ještě nebyl stanoven). Generálkou na nový ročník Premier League bude 4.srpna domácí zápas proti FC Augsburg, kdy chce Newcastle sehrát ještě předtím 1.srpna jeden zápas s dosud neurčeným soupeřem.

Hostování

Poslední zápas Fulhamu a Mitroviče skončil vítězstvím 1:0 na Wembley ve finále Championship nad Aston Villou a postupem do Premier League. Mitro odehrál celý zápas.

Reprezentace

Dle očekávání se do předběžné nominace Srbska na MS dostal Aleksandar Mitrovič. Christian Atsu díky svému zranění z nominace Ghany vypadl. DeAndre Yedin byl povolán na zápasy USA proti Irsku a Francii. Mladý hráč Akademie Piotr Banda byl povolán do polské repre U15, která má na programu tréninkový kemp (Grodzisk Wielkopolski), který by měl trvat pět dní. A další náš brankář Max Thompson byl povolán na tréninkový kemp anglické U15. Panda Cup v Číně už je minulostí. Nejprve Anglie U18 remizovala 2:2 se stejně starými hráči Uruguaye. Adam Wilson vběhnul na trávník v závěrečných minutách zápasu. Ve druhém utkání Anglie prohrála 0:1 s Čínou. Adam Wilson zůstal na lavičce. V posledním zápase Anglie vyhrála nad Maďarskem 1:0 a Adam Wilson odehrál první poločas. V Toulonu už začal také zdejší turnaj. Anglie U21 na úvod porazila Čínu 2:1. V bráně chytal Fred Woodman, Adam Armstrong odehrál také celý zápas a v 89.minutě nahrával na vítěznou branku Abrahamovi. Ve druhém utkání hrála Anglie s Mexikem a zápas skončil 0:0. Woodman opět v brance a Adam se na trávník dostal v 61.minutě.

Seniorské týmy měly na programu přáteláky. DR Kongo bez Chancela Mbemby remizovalo s Nigérií 1:1. Slovensko hlavně díky Martinovi Dúbravkovi uhrálo remízu 1:1 s Holandskem.

V posledním zápase ve skupině Anglie U21 vyhrála nad Katarem U19 4:0. Fred Woodman zůstal na lavičce a Adam Armstrong přidal ke dvěma asistencím jednu branku, která byla v této věkové kategorii jeho první (https://www.youtube.com/watch?v=9Xr8qe0usNg). Ve skupině A obsadila Anglie druhou příčku za Mexikem a musela čekat na ostatní výsledky, zda-li se jí povede postoupit jako nejlepšímu týmu z druhých míst. To se nakonec povedlo a ve středu se o další postup utká se Skotskem.

Belgie hrála s Portugalskem nerozhodně 0:0. Matz Sels proseděl zápas na lavičce. Irsko porazilo 2:1 USA. DeAndre Yedlin byl ze hřiště stažen v 70.minutě.

Oficiální soupiska srbské reprezentace na MS v Rusku čítající 23 jmen obsahuje i našeho Aleksandara Mitroviče. Naopak se po “matracové” aféře na světový šampionát nepodívá Matz Sels (ale nepředbíhejme, oficiální soupiska bude k mání v pondělí).

Aktuality

Vybraná jedenáctka hráčů Newcastlu navštíví v červenci Cornwall, kde se v Penzance area odehraje Endorsed Cup. Turnaje se účastní hráči Akademie našeho klubu, dále z Huddersfieldu, Boltonu a Mousehole AFC. První zápas mezi Huddersfieldem a Mousehole se odehraje 20.července v odpoledních hodinách a po tomto zápase odehraje svůj zápas Newcastle proti Boltonu. O den později se odehraje nejprve souboj o třetí místo a poté finále.

O tom, že Celestine Babayaro hrál za Newcastle víte. O tom, že se stále “poflakuje” v Newcastlu ale asi už nevíte. A i díky Benitezovi se příjmení Babayaro v klubu opět objevuje. Do Akademie totiž nastoupil jeho syn Ryan (11), který byl zařazen do U12. Jeho přesun se odehrál po jednom z turnajů, kde Ryan reprezentoval svou školu. Na finále přišel i Rafa, který předával vítěznou trofej. Ryan v tomto finálovém zápase vstřelil branku (celkově jich na turnaji dal 10). Rafa se, jak mladého tak Celestina, ptal, zda-li by nechtěl nastoupit do Akademie NUFC a tak se stalo.

I když klub podepsal Martina Dúbravku tak chce Karl Darlow v klubu zůstat a je ochoten jednat o podpisu na nové smlouvě.

8.července se uskuteční každoroční turnaj The Pavel Cup. A stejně jako vloni i tentokrát na stadionu Dunston UTS FC v Gatesheadu. Kdo by byl v tu chvíli někde kolem tak může navštívit, vstupné 4 libry děti a 8 liber dospělý.

Zraněné koleno Christiana Atsua si vyžádalo operaci. Hráč se hned po zákroku zapojil do rekonvalescence, aby stihl začátek nové sezony.

Účetní uzávěrka za rok 2016/2017 ukázala ještě jednu položku. Klub utratil téměř 1,3 milionu liber v obchodech SportsDirect, neboli ve firmě svého majitele. Proč? Za co? Vždyť veškeré sportovní vybavení dostává Newcastle United na základě sponzorské smlouvy od značky Puma. A druhá věc v roční uzávěrce, o které se hodně diskutuje, je Ashleyeho půjčka 15 milionů liber, jenž znamená, že závazek klubu vůči majiteli vzrostl na 144 milionů liber, což je defacto směnka, kterou nás drží pod krkem.

Aleksandar Mitrovič pomohl Fulhamu zpět do Premier League. V play-off sice neskóroval, ale odehrál všechna tři utkání, v nichž byl určitě vidět. Fulham si přeje podepsat hráče natrvalo, ale srbský útočník odmítl spekulovat o své budoucnosti teď. Sám hráč řekl, že se bude rozhodovat až po Mistrovství světa, nicméně naznačil, že setrvání ve Fulhamu by mu nevadilo.

Obránce James Tarkowski vypadl z nominace reprezentačního trenéra Garetha Southgatea na Mistrovství světa v Rusku. Ihned se vynořili spekulace, že by jej mohl nahradit Jamaal Lascelles, ale ten i klub popřeli kontakt ze strany repre.

Záložník Newcastle United Mikel Merino se chce stát klíčovou součástí mužstva. První sezónu v klubu hodnotí dobře, i když nedostal tolik prostoru na trávníku, ale chápe svůj věk, nezkušenost a také problémy se zády. 21-letý hráč dorazil St.James Park z Borussie Dortmund v červenci 2017, původně na půjčku, ale v říjnu se z hostování stala smlouva trvalá. Reprezentant španělské U21 měl hned na začátku sezony světlé momenty, které ovšem nedokázal zopakovat a navíc jeho roli uprostřed hřiště převzala daleko lépe dvojice Jonjo Shelvey a Mohamed Diamé. Přesto to mladíka neodradilo a pro nufcTV prozradil: “Budu se snažit nakopnout, dám do tréninků všechno, chci být na vysoké úrovni, abych se stal součástí line-up Newcastle United. Zkusím se zlepšit, pokusím se hrát více minut, chtěl bych být důležitou součástí týmu a důležitým hráčem, chci zvýšit své útočné schopnosti, pokusit se zlepšit techniku, být více sebejistý s míčem, vím kde potřebuji zlepšit. V létě budu pracovat na svých méně silných věcech, jako třeba pravá noha. Chci setrvat v Newcastlu, chci dokázat, že si trenér vybral dobře.”

“Uplynulá sezona byla pro mě velká sezóna. Byla to moje první sezóna jako profesionální hráč v nejvyšší divizi a hodně jsem se naučil, jsem šťastný, protože jsem byl v opravdu dobrém mužstvu s opravdu dobrými hráči, učil jsem se v pravděpodobně nejlepší lize na světě, a myslím, že mám mnohem více věcí na zlepšení. Ale byl to pro mě velmi dobrý první rok. Když hraješ proti nejlepším hráčům na světě, na této úrovni, kde se každá věc a každá chyba počítá, hodně se naučíš. Tempo, tempo a intenzita jsou úžasné, opravdu hodně se naučíš. Myslím, že příští sezóna to bude opravdu dobrá sezóna, i pro mojí budoucnost.”

Rafa Benitez tvrdě pracuje na posílení kádru Newcastle United. I letos odmítl odjet na dovolenou, zůstává v kanceláři a tlačí na vedení klubu ohledně financí. Říká, že potřebuje 5 nových hráčů.

Rozhovory

Aleksandar Mitrovič: “O mé budoucnosti nic nového nevím. Samozřejmě jsem zde šťastný (Fulham). Měl jsem nejlepší období za 3,5 roku co tu jsem. Bylo nejlepší čtyřměsíční období. Uvidíme, co se stane. Jsem stále hráčem Newcastlu United, do konce smlouvy mi zbývají dva roky, takže uvidíme. Teď mám nějaký den volno a pak zase začnu tvrdě makat a soustředit se na budoucnost.”

Kenedy pro ESPN v Brazílii: “No, nevím. Moje smlouva zde skončí. Pak se vrátím do Chelsea a společně s agenty se rozhodnu kam jít, bitva začne nanovo. V Chelsea je spousta skvělých hráčů, takže šance si zahrát byla opravdu malá. Takže jsem nehrál, ale pak přišla nabídka z Newcastlu a byl jsem za ni velmi šťastný, že můžu opět na trávník a měl více času v zápasech. Ano, dává mi to větší jistotu, když mám důvěru a nastupuji pravidelně. Dlouho jsem předtím nehrál, takže jsem byl opravdu šťastný, že jsem si mohl opět zahrát Premier League.”

Historie

Z Notts County byl propuštěn Adam Collin. Alex Nicholson opouští South Shields. Ben Tozer našel nového zaměstnavatele v Cheltenhamu.

Po půlročním hostování v tureckém Göztepe se do čínského Shanghai Shenhua vrací Demba Ba. Ve 13 ligových duelech dal sedm branek. Mapou Yanga-Mbiwa nemá v Lyonu místo vůbec jisté a prakticky nehraje. Mohl by se proto vrátit do známého prostředí, protože se o jeho služby začal zajímat Montpellier, kde předtím působil.

Kevin Mbabu opustil natrvalo Newcastle minulé leto a svými výkony v Bernu přivábil věhlasné kluby. Ve 32 zápasech jako pravý bek vstřelil dvě branky a na dalších šest přihrál. Dle sdělení švýcarských novin situaci kolem hráče monitoruje Stuttgart, AC Milán a nově Manchester United.

Facundo Ferreyra se nakonec stane novou posilou Benfiky, s níž podepíše smlouvu na čtyři roky. Obafemi Martins po sérii zranění opouští čínský klub Shanghai Shenhua a bude si hledat nové angažmá. Alex Nicholson se upsal Blyth Spartans a Louis Storey zakotvil v Hebburn Town. Dne 2.června se svého prvního manažerského postu ujal Joey Barton (Fleetwood Town) a to po odpykání 13-ti měsíčního zákazu fotbalu.

Spekulace o létě

Achraf Lazaar se vrátil z Itálie do Newcastle, aby dodržel svojí smlouvu, jejíž platnost je do léta 2021. Chce se opět poprat o místo v sestavě, rád by hrál pod Rafou Benitezem v Premier League. Hráč prohlásil, že hodlá odmítnout všechny nabídky na jeho přestup, jen aby mohl bojovat za právo nosit v příští sezoně černobílý dres.

Jediná věc, která drží Martina Dubravku na severu Anglie je trenér Rafa Benitez. Sám brankář říká, že jeho trvalý přesun k Newcastle United je podmíněn setrváním trenéra. Proslýchá se, že Martin není jediný hráč Magpies, u nějž se projevuje nejistota budoucnosti. I to také ovlivňuje fanoušky, kteří hodlají obnovovat permanentky. Případně ty, kteří se na sezonní vstupenku chystají. Takový majitel je noční můrou asi všech.

Mark Douglas, novinář z Chronicle, nedávno prohlásil, že mu kdysi náš hlavní skaut Graham Carr řekl o nařízení majitele Mika Ashleye nevydávat za hráče víc než 15 milionů. Jak půjde cena výše, tak není pro Newcastle. Teoreticky mě to nevadí, pokud Rafa dostane 70 milionů na přestupy a koupíme cca 3-4 hráče po 10-15 milionech. Ideální hráče pro Premier League, ne pro boj o záchranu. Ale jak všichni víme ceny playerů pro první ligu začínají právě zhruba na 15 milionech a výše. Takže dokud nevypadne Ashley z klubu …

Přestupové spekulace

O Chancela Mbembu se údajně začal zajímat německý Hoffenheim a přidal se k zájmu belgických Brug, Lutychu a Anderlechtu. Belgické noviny píší, že problémem přestupu můžou být vysoké platové nároky hráče, které by alespoň jeden z uvedených klubů chtěl splnit, čímž by se konkrétně v Belgii stal nejlépe placeným obráncem. Dalším hráčem, který by mohl Newcastle opustit je Alex Gilliead, který by měl posílit Bradford, ve kterém ve skončené sezóně hostoval. A situace kolem Mikela Merina se nějak zamotává. Údajně prohlásil, že v létě klub opustí a NUFC bude slyšet na nabídky vyšší než 15 milionů euro. O Mitroviče se nově začali zajímat v Crystal Palace. Cenovka za Mitra byla stanovena na 20 milionů liber.

Belgický HLN uvedl, že Newcastle nabídl Djurgadenu IF 1.3 milionů za záložníka Kerima Mrabtiho (24), ale švédskou stranou byla nabídka smetena ze stolu. Dále se v článku uvádí, že o hráče jeví zájem Anderlecht a Bruggy.

Calcio Mercato uvedlo, že Fulham a Newcastle svádí souboj o podpis obránce Sassuola Gian Marca Ferrariho (26). Minulou sezónu strávil na hostování v Sampdorii, kde nasbíral 31 startů. Jeho cenovku činovníci stanovili na 13 milionů Euro a zájemci jsou AC Milan, Fulham, Monaco nebo Sevilla. Nicméně jeho podpis je u nás podmíněn odchodem Chancela Mbemby.

Další jména spojovaná s Newcastlem – Edouard Mendy (Reims), David Lopez (Espanyol), Lorenzo De Silvestri (Turín), Stefano Sturaro (Juventus), Martin Škrtěl (Fenerbahce), Ryan Fredericks (Fulham), Josh King (Bournemouth), Adama Traore (Middlesbrough), Joe Allen (Stoke), Pione Sisto (Celta Vigo), Nacer Chadli (West Brom).

Ghanský obránce Kasim Nuhu (22) z Young Boys Bern je prý další vyhlédnutou posilou a Newcastle má nejvyšší šance k jeho získání. Stačí jediné – složit sumu kolem 8 milionů liber. Alespoň to tvrdí ghanské noviny, pro které se rozpovídal jeho agent. Obránce přitahuje zájemce z Francie, Španělska i Itálie.

Turecké deníky uvádí, že je Newcastle ochoten zaplatit požadovaných 15 milionů Euro za záložníka Besiktase Oguzhana Oyakupa (25), kterému na konci měsíce v klubu končí smlouva. Mezi další vážné zájemce se prý řadí Arsenal. Nicméně média druhým dechem dodávají, že Besiktas hráči nabídne novou smlouvu s vylepšenými platovými podmínkami.

Newcastle United údajně nabídl belgickému Anderlechtu obránce Chancela Mbembu jako bonus při vyjednávání o přestupu brankáře Matze Selse. Podle belgického deníku Voetbalkrant ovšem Mbemba jednal s Anderlechtem sám, souhlasil s nabídnutou 4-letou smlouvou a teď už se jen čeká zda vedení Newcastle odsouhlasí nabízenou částku. O jakou se jedná tisk nemluví.

Chelsea prý dala svolení Newcastlu United, že může začít vyjednávat s útočníkem Tammy Abrahamem o přesunu na sever Anglie.

Zprávy z Nottinghamu hovoří o jednání mezi kluby o trvalém přesunu Jacka Colbacka k Forest.

Švédský tisk přinesl informaci, že ofenzívní záložník Kerim Mrabti z Djurgardensu odmítl nabídku Newcastle United k přestupu.

Nedělní Goal mluví o námluvách německého Lipska s Kenedym. Chelsea na prodej hráče bude slyšet jen od částky 25 milionů a výše, ale na hostování jej pustí.

Newcastle United se prý zajímá o podepsání stopera Martina Škrtěla. Ten hraje v současnosti za turecké Fenerbahce, ale chtěl by se vrátit do Premier League.

Podle úterního tisku je na spadnutí přestup Lorenza de Silvestriho z FC Torino do Newcastle United.

Španělský deník El Espectador otiskl informaci, že mezi několik vážných zájemců o služby útočníka Jacksona Martineze z Atletika Madrid se zařadil i Newcastle United.

The Yorkshire Post píše o zájmu Newcastle United o 22-letého španělského záložníka Adama Traoreho. Ten hrál vloni za Middlesbrough, kde zaujal natolik, že fronta zájemců je poměrně dlouhá, což zvyšuje jeho cenu. Vedení Newcastle je prý ochotno za hráče nabídnout až 15 milionů liber.

Obránce Jonny Evans ze sestoupivšího WBA je k mání údajně jen za 3 miliony liber, byl by to hřích nevyužít takové šance.

Videosekce

Exklusivní rozhovor s Rafou Benitezem – https://www.youtube.com/watch?v=W4HJa6i3iLU

Soutěž

V posledním kole soutěže jsme se Vás ptali na to, který z našich hráčů měl odkopáno nejvíce minut. Tím hráčem byl Jamaal Lascelles následovaný Yedlinem a Ritchiem (https://www.whoscored.com/Teams/23/Show/England-Newcastle-United). Sami víte, jak jste tipovali a kolem 10.června Vám v aktualitách přineseme výsledky.

Něco na závěr

Nový majitel Sunderlandu AFC si chtěl naklonit fanoušky na svojí stranu verdiktem na adresu Newcastle United: “Jsou arogantní. Zdá se, že si o sobě myslí, že jsou něco zvláštního. Z nějakého důvodu jsem vždy měl antipatii vůči Newcastle.”

Bůh ochraňuj královnu a Newcastle United
Veškeré texty na nufccz.cz jsou chráněny autorským právem

Napsat komentář