Souhrn (19.11. – 3.12.)

Napsal ,

Info z klubu
Newcastle United U18 byl v koši pro třetí kolo FA Youth Cupu a los jim přisoudil Charlton Athletic. Zápas se odehraje na Charltonu 17. prosince a bude se jednat o vůbec první návštěvu Newcastlu na této adrese v poháru. V loňském ročníku se mladíci z Newcastlu dostali do pátého kola této soutěže, když postupně vyřadili West Ham (3:2) a Colchester (3:2). V pátém kole prohráli 3:0 s Blackpoolem.

Leeds United U18 – Newcastle United U18 1:1 (0:1)
G:
47.Toulson – 16.Cooper
Sestava: Harris, R.Powell, Thomspon, H.Powell, Charlton, Harrison, Bailey, Palmer, Cooper (79.Neave), Parkinson, Munda
Lavička: Ross, Watts, Craggs, Brayson

S výše postaveným týmem sehráli junioři Newcastlu více než vyrovnaný zápas a škoda neproměnění několika velkých příležitostí. Takto získali díky první trefě v lize za U18 Coopera “pouze” bod, který je v ligové tabulce posunul po osmi odehraných zápasech v tabulce o trochu výše.

Newcastle United U18 – Wolverhampton U18 4:1 (2:1)
G:
6. Parkinson, 26.Munda, 49. a 89.Emerson – Reynolds
Sestava: Harris, R.Powell, Charlton, Harrison (88.Watts), C.Thompson, H.Powell, Cooper (66.Neave), Munda, Parkinson, Palmer (85.Brayson), Emerson
Lavička: Ross, Craggs

Tak opět za tři body, konečně. Reprezentant skotské U18 Johnny Emerson zazářil, když vstřelil dva góly. Po devíti kolech dorost poskočil na 10. místo se ziskem 10 bodů při skóre 17:15.

Newcastle United U21 – Crystal Palace U21 0:1 (0:0)
G:
53.Gordon
ŽK: 1-5 (Westendrof)
Sestava: Smith, Barclay, Hackett, Huntley (80.Ndiweni), Brookwell, Murphy, Stephenson, White, Westendorf (57.Scott), Turner-Cooke, L.Miley
Lavička: M.Thompson, Wiggett, J.Miley

Druhá prohra ve skupině Premier League Cupu odsoudila rezervu na poslední místo. Ve druhém zápase Sheffield Utd porazil Bristol City 2:1.

Whitley Bay – Newcastle United U21 3:1 (2:0)
G:
20.Orrell, 31.Ardelean, 90.Morien – 72.Ndiweni
Sestava: M.Thompson, Stewart (71.White), Bondswell, J.Miley, Wiggett, Carlyon, Ndiweni, Diallo, Ferguson (55.Stephenson), Scott, Crossley (55.Turner-Cooke)
Lavička: Brown, Barclay

Domácí jsou neporaženi ve svých posledních 20 ligových a pohárových zápasech. Tým NUFC U21 začal a skončil svou pouť v Northumberland Senior Cupu.

Sheffield United U21 – Newcastle United U21 2:1
G:
29.Maguire, 71.Hampson – 45a7.L.Miley
ŽK: 2-1 (Brookwell)
Sestava: Smith, Barclay, Bondswell, Huntley (Diallo 81), Brookwell, Murphy, Stephenson (Scott 66), White, Westendorf, Turner-Cooke, L.Miley
Lavička: Brown, Wiggett, J.Miley

Třetí utkání v rámci Premier League Cupu, které se hrálo za zavřenými dveřmi a třetí porážka. Logicky je tak rezerva na posledním místě bez bodu při skóre 1:7.

Newcastle United U19 – White Future Falcons 6:0
G:
33.,65. a 80.Ndiweni, 17.Mavididi, 26.J.Miley, 76.Crossley
Sestava: M.Thompson (79.Ross), Stewart, Watts, H.Powell (46.Craggs), Hackett, Carlyon, J.Miley, Mavididi (60.Neave), Palmer (46.R.Powell), Crossley, Ndiweni
Lavička: C.Thompson, Emerson, Charlton

Druhý přátelský zápas v rámci “poháru” proti výběru z Al Abtal vyzněl jasně pro domácí, kteří ještě spoustu šancí zahodili se hrál v Little Bentonu za zavřenými dveřmi. V prvním mladíci z NUFC porazili Austrii Vídeň.

Ženský tým Newcastlu United odehrál v neděli 27. listopadu na St. James Parku druhé kolo FA Women´s Cupu. Soupeřkami byly ženy z Barnsley a domácí tým vyhrál 2:1. Na zápas si našlo cestu 28.565 fans, což je oproti posledímu zápasu, kde bylo na tribunách něco málo přes 22 tisíc fanoušků nárust. Na sestřih se můžete podívat na oficiálních stránkách Newcastlu. Můj názor na ženský fotbal znáte a toto utkání ho jen potvrdilo.

Bylo také rozlosováno 3. kolo FA Cupu a pro Newcastle to dopadlo poměrně dobře. Dne 7. ledna 2023, kdy se mají zápasy poháru odehrát, hráči NUFC zajíždí do Sheffieldu Wednesday , který hraje League One.

Dne 29. listopadu oslavil 45. narozeniny manažer Newcastlu United Eddie Howe.

Reprezentace
Slovensko
v přátelském utkání s Martinem Dúbravkou v brance remizovalo 0:0 s Chile. Irsko vyhrálo na Maltě 1:0, Jeff Hendrick do zápasu přišel jako střídající hráč v 66. minutě.

Na Mistrovství světa v prvních kolech Austrálie prohrála s Francií 4:1, Garang Kuol naskočil do zápasu v 73. minutě. Anglie v prvním zápase rozstříleli Írán 6:2. Gareth Soouthgate do brány vybral Pickforda, takže Nick Pope zahříval lavičku. Kierran Trippier odehrál celý zápas a po odchodu Harry Kanea si nasadil kapitánksou pásku. Callum Wilson nahradil právě Kanea v 75. minutě a v 90. minutě nahrál na poslední gól angličanů. Švýcarsko porazilo Kamerun 1:0, Fabian Schär zápas proseděl na lavičce. Brazílie si poradila se Srbskem a vyhrála 2:0, Bruno Guimaraes se na hřiště nedostal.

Ve druhých kolech Austrálie porazila Tunisko 1:0, Garang Kuol zůstal na lavičce. Anglie po bídném výkonu remizovala s USA. Kieran Trippier odehrál celý zápas. Callum Wilson a Nick Pope zápas proseděli na lavičce. Brazílie porazila Švýcarsko 1:0, Bruno Guimaraes do zápasu naskočil v 58. minutě, na druhé straně Fabian Schar zůstal na lavičce.

Ve třetích kolech si Anglie poradila s Walesem a vyhrála 3:0. Nick Pope zahříval lavičku, Callum Wilson přišel na hřiště v 57. minutě a Kieran Trippier v 65. minutě. Austrálie porazila 1:0 Dánsko, Garang Kuol se na hřiště nedostal. Brazílie v posledním zápase skupiny prohrála s Kamerunem 1:0, Bruno Guimaraes hrál od 54. minuty. Švýcarsko porazilo Srbsko 3:2, Fabian Schär odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu.

V osmifinále bude Anglie hrát proti Senegalu, Austrálie si to o postup rozdá s Argentinou. Brazílie vyzve Jižní Koreu a Švýcarsko bude bojovat proti Portugalsku.

Hostování
V League One Peterborough prohrálo na hřišti Bristolu Rovers 1:0 a s Barnsely 2:1, Kelland Watts zůstal v prvním zápase na lavičce, ve druhém na soupisce chyběl. V League Two Colchester porazil 1:0 Doncaster, Matty Longstaff do zápasu naskočil na posledních 20 minut. V National League Gateshead porazil Southend 3:1 a remizoval 1:1 s Torquay, Dan Langley zůstal v obou případech na lavičce.

V EFL Trophy Peterborough doma nestačilo na Chelsea U21 a prohrálo 4:2 a s pohárem se loučí. Kelland Watts odehrál celý zápas. Colchester prohrál 1:2 s Bristol Rovers a taky končí. Matty Longstaff do zápasu přišel v 54. minutě. V FA Cupu Peterborough prohrálo na hřišti Shrewsbury 3:1 a pohárová pouť pro ně tedy skončila. Kelland Watts zůstal na lavičce.

Lucas De Bolle (Hamilton) je stále zapsán jako zraněný. Minulý týden byl Lucas v Londýně, kde navštívil specialistu, aby se pokusili přijít na kloub přetrvávajícím problémům po otřesu mozku.

Aktuality
Generální ředitel Newcastlu United Darren Eales je otevřený “dobrým nápadům”, pokud jde o přidání dalších soch v okolí St. James´Parku. V následujícím období by se tak další místní legendy mohly přidat k Alanu Shearerovi.

Hráčem měsíce listopadu FUN88 voleným fanoušky se stal Joe Willock.

Bývalé Straky
Bývalý hráč NUFC Scott Sellars opustil svou funkci technického ředitele ve Wolverhamptonu. Hlavní fyzioterapeut Derek Wright našel nové působiště. Po letním odchodu z Newcastlu bude vykonávat stejnou funkci v Hartlepool United. USA (DeAndre Yedlin) se na MS utká v osmifinále s Nizozemskem. Federico Fernandez v Elche vydržel pouze pár měsíců, kdy odehrál jediné utkání. S týmem neodjel na zimní soustředění a místo toho si hledá nového zaměstnavatele.

Za své kluby se v lize/poháru/národním týmu prosadili – Adam Campbell (Gateshead), 3x Papiss Cisse (Amiens), 2x Aleksandar Mitrovič (Srbsko)

Narozeniny od posledního souhrnu oslavili – Grant Hanley (31), Jamie Sterry (27), Peter Ramage (39), Nabil Bentaleb (28), David Batty (54), Massadio Haidara (30), Lubomír Šatka (27)

Napsat komentář